Ik leer anders / Matrix methode

Heeft u soms het gevoel: 'Er zit meer in mijn kind dan dat eruit komt'? Heeft uw kind problemen met lezen, rekenen, spellen en/of klokkijken? Heeft uw kind problemen met in slaap komen, last van faalangst, concentratieproblemen, boosheid of is hij of zij extreem bang voor iets? Raakt het in paniek als het twee opdrachten tegelijk krijgt? Dan kan het
'Ik leer anders / Matrix methode' programma wellicht een uitkomst bieden.

´Mijn kind kan niet goed meekomen op school´

Kinderen met een leerprobleem worden dagelijks geconfronteerd met hun probleem. Steeds meer worstelen zij op school met de aangeboden lesstof. Ze zijn dyslectisch, kunnen het tempo niet bijbenen of hebben moeite met concentreren, waardoor hun rapportcijfers ondermaats blijven. Diep van binnen denken zij dat ze dom zijn en dat proberen ze te compenseren door extra stoer en brutaal te doen of door zich juist terug te trekken.

"Ik leer anders / Matrix methode" kan hier uitkomst bieden als kort en krachtig alternatief. Deze methode helpt kinderen bij hun leerprobleem en begeleidt hen naar een oplossing die zij zelf aangeven.

´Mijn hoofd zit zo vol´

Ieder kind heeft zijn eigen manier om de leerstof te verwerken. Wanneer dit soepel verloopt, kan het kind de leerstof op elk gewenst moment oproepen en gebruiken. Bij kinderen met leerproblemen hapert dit systeem. Zij missen een stevige basis om hun kennis op te bouwen. Om toch mee te kunnen komen op school, leren zij zichzelf ezelsbruggetjes aan. Na verloop van tijd raakt hun hoofd zo vol, dat het voelt alsof er niets meer bij kan.

´Ik kan het!´

De resultaten van "Ik leer anders / Matrix methode" worden soms al na één sessie bereikt. Ouders en leerkrachten reageren verbaasd op de plotselinge vooruitgang. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, ze worden enthousiaster, ze vinden leren leuker en ze presteren beter op school. Daardoor krijgen ze meer tijd om te spelen en hebben meer plezier in het leren. Voor meer informatie over "Ik leer anders / Matrix methode", kunt u op de website www.ikleeranders.nl en www.matrixmethodeinstituut.nl kijken.